Blog

Temel Yalıtım Nasıl Yapılır?

Dış çanak içine yatay ve düşey olmak üzere 2 kat polyester keçe taşıyıcılı polimer bitümlü örtüler serilerek yalıtım katmanları korumaya alınmış olur.
Uygulamanın sonunda binanın taşıyıcı sistemi olan radye temel ve perde duvarlar ile iç çanak yapılarak uygulama tamamlanır.

Bohçalama Nedir ?

Bohçalama metodu bina temelinin bir membran tabakası ile çepeçevre sarılmasıdır. Bu yöntemde önce yalıtım tabakası hazırlanır ve bu ”bohça”nın içine temel oturtulur.
Öncelikle bitümlü membran tabakasının üzerine serileceği sağlam zemin hazırlanmalıdır. Bu zemin düzgün yüzeyli bir grobeton katmanıdır.

Drenaj Nedir ?

Drenaj borusunun temelin üstüne veya temel kirişi altına yastıklama tekniği ile döşenmesine başlanır.
Drenaj borusu üzerine geotekstil malzemesi serilerek mıcır dolgusu yapılır. Duvar ile temas eden yerlere çakıl doldurulmasına başlanır.
Bina etrafına 50-80 cm genişliğinde tretuvar betonu yapılır.

Bina Perde Su Yalıtım Uygulamaları

Binaların ilk yapım esnasında en çok dikkat edilmesi gereken yalıtım uygulamaların başında bina temel perde duvar su yalıtım uygulamaları gelmektedir.
Temel perde su yalıtım uygulamalaSININ en önemli noktalar ise uygun malzeme seçilmesi, iyi işçilik yapılması ve detaylara uyulması gerekmektedir.
Bina temel perde duvar su izolasyonu uygulamalarında hata ve eksik imalat yapılması durumunda, tekrardan onarılması çok zor olduğundan özellikle dikkat edilmesi gerek su yalıtım uygulamasıdır. Bina temel perde duvar su yalıtım uygulamalarını dört ana başlıkta inceleyeceğiz

1-Perde Duvar Su Yalıtımı

2-Temel Su Yalıtımı

3-Drenaj Sistemi

4-Bohçalama Sistemi

Bize Ulaşın

Detaylı bilgi ve daha fazlası İçin